Spring naar inhoud

André de Kruijf “Webmaster van de Beriniclub”

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is André de Kruijf, in het dagelijks leven ben ik projectleider bij een elektrotechnisch bedrijf en samen met Johan Kats heb ik de Beriniclub opgericht. Dat heeft op zich wel even uitleg nodig denk ik, want de meeste mensen kennen mij als liefhebber van het bromfietsmerk Magneet en de  oprichter van Oudebrommers.nl , "Waarom dan opeens Berini?" hoor ik u denken...

In 2007 ben ik gestart met Oudebrommers.nl , eigenlijk uit frustratie omdat er geen goed forum was voor Nederlandse bromfietsmerken. Ik heb veel tijd en energie in de site gestoken en dat heeft geresulteerd in een goed lopende website en een dito forum met meer dan 1.500 leden. Daarnaast beschikt de website over een grote online folderdatabase welke, met meer dan 2.500 afbeeldingen, misschien wel de grootste van de wereld is, op het gebied van bromfietsen.

Samen met Clemens Jansen van het JLO museum  vormen wij tevens de organiseren van de grote bromfietsshow welke ieder jaar met Koningsdag in Schoonhoven wordt georganiseerd.  Dit evenement hebben we opgetild tot een evenement van formaat, ieder jaar komen er honderden bromfietsen vanuit het hele land en daarbuiten, naar Schoonhoven om een felbegeerde prijs in de wacht te slepen.

Zelf verzamel ik voornamelijk bromfietsen van het merk Magneet uit Weesp. ik ben inmiddels in het bezit van meer dan 25 verschillende modellen waar ik erg trots op ben. Daarnaast bezit ik veel foldermateriaal, foto's en andere snuisterijen. Ik ben denk ik de grootste verzamelaar van nagenoeg uitsluitend Magneet in Nederland.  Hoe dit allemaal zo gekomen is kunt u verder lezen op mijn Magneet website, zie hiervoor: www.magneetbromfietsen.nl

Mijn interesse gaat eigenlijk uit naar alles wat met oldtimer bromfietsen te maken heeft. Ongeacht het merk. Het mooiste van deze hobby is dan ook het in contact komen met andere liefhebber want sinds ik me met bromfietsen bezig houdt heb ik al veel mensen leren kennen, stuk voor stuk personen met een eigen voorkeur voor een merk of type bromfiets. En iedereen beleeft de hobby op zijn eigen manier.

Door de bromfietshobby heb ik ook Johan leren kennen. Zijn interesse voor Berini is eigenlijk dezelfde welke ik voor Magneet heb. Johan kan namelijk net zo gepassioneerd over Berini vertellen als ik over Magneet. Tijdens een bezoek aan hem vertelde hij me dat het eigenlijk best gek is dat er van het historische merk Berini helemaal geen club of website is. Ik heb daar eens over na zitten denken en na een tijdje heb ik aangeboden om een website voor de Beriniclub te maken en zo zijn we uiteindelijk samen de Beriniclub gestart.

Inmiddels zitten er vele uren werk in de website en we zijn er nog lang niet. Tijdens het plaatsen van de verhalen en de historie van Berini ben ik er wel achtergekomen dat het merk een bijzondere geschiedenis heeft. Als u de historie op de website leest zult u begrijpen wat ik bedoel. Stelt u zich dan ook eens de vraag of het bijzondere ontstaan van het merk Berini en het "eitje" nu, in een tijd waar persoonlijk contact niet meer vanzelfsprekend is en het lijkt of bedrijven omzet belangrijker vinden als tevreden klanten, ook nog mogelijk zou kunnen zijn?

We hebben nog veel ideeën en wensen welke we langzaam maar zeker op de site zullen delen met de rest van de wereld. Dat we een weg zijn ingeslagen waar veel liefhebbers op hebben zitten wachten is wel duidelijk.

Dit is dus ook waarom ik graag meewerk aan de Beriniclub, het merk en de liefhebber verdienen een trefpunt op het Wereld Wijde Web!

Met vriendelijke groeten,

André de Kruijf

 

1 gedachte over “André de Kruijf “Webmaster van de Beriniclub”

  1. Nico van der Lans

    Hallo André,

    Ik ben ook in het bezit van een berini M21 uit 1958, in 1987 kwam ik in het bezit van deze berini ik heb hem technisch in orden gemaakt en heb er een aantal toertochten mee gereden bij het groene hart in Waddinxveen.
    Toen waren de banden op en kon ik de juiste maat niet meer kopen, dus twee nieuwe velgen en banden gekocht en deze velgen opnieuw laten spaken bij de vlechtservice in Utrecht met een geweldig resultaat.
    In 2018 ben ik mee gegaan met de carbage run naar Dublin Ierland dat was een geweldig avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *